Talvi & Justiina

Talvi & Justiina

Talvi, lumi ja neliveto !

Tavallisesti olisin hehkuttamassa kuinka on mukavaa omistaa talvilintta, ja varsinkin nyt kun Linttarkatorikin jaksaa mennä poikittain.( viime talvi oli melko vaikeahkoa menoa )

Mutta tälläkertaa tahdon avautua siitä, kuinka mahtava laite Subaru Justy 1.2 4x4 1991 oikein on !

Justiina ehti hetken aikaa seistä lumisateessa ja pakkasessa, koska itse etsin silloin tallipaikkaa. Tallipaikan löydyttyä täytyi herätellä sitä hieman eloon, ihme kyllä justiina lähti hienosti käymään eikä osoittanut mitään heikkouden merkkejä melkein kuukauden seisotuksen jälkeen. 

Lähdin siitä sitten siirtelemään justiinaa tallipaikalle hämeenlinnaan, sattui mukavasti olemaan se ainoa päivä tässä kuussa milloin oli lunta, ehkä jopa 5cm hahhah.. Jokatapauksessa huomasin nopeasti kuinka paljon tasaisemmin pääsi tuolla pikku kotterolla etenemään. Neliveto oli ollut alusta asti päällä, mutta laitoin sen pois kun päästiin vähän pitävemmälle asfaltille ajelemaan.

Variaattori autolla on melko hassu ajaa, varsinkin kun on tottunut ajamaan manuaalivaihteistolla koko ikänsä, ja automaattilootat ei ole koskaan oikein kiinnostaneet. Samalla kumminkin tosi rentouttavaa menoa, ei tarvitse huolehtia muusta kuin siitä että paljonko painaa kaasua !

Justiinassa on putki melko hapero, niinkuin jollain videoista näkyi. Tästä syystä ajaminen on suht meluisaa, tämä pitänee korjata piakkoin. Onnistuin saamaan motonetin viimeisen Justyn pakoputken väliosan itselleni, kävi kauhee mäihä sillä se viimainen kappale koko konsernissa sattui olemaan hämeenlinnassa :)

Toinen seikka mikä aiheuttaa surua ja murhetta justiinaa ajaessa on se, että öljyä tippuu jatkuvasti jostain virranjakajan juuresta suoraan lohkon kylkeen. Tämä taas aiheuttaa sen, että öljy savuaa lohkosta ja kulkeutuu kanavia pitkin hyttiin, josta voitte kuvitella kuinka mukavaa on ajaa sielä öljykäryissä hahah :D

Nämä kaksi asiaa kun olen saanut kuntoon, niin aijon kyllä harkita vakavasti kummalla menopelillä sitä talven ajaa pääasiassa.. Linttaraktorilla vai Justiinalla =) !

#Blogi ominaisuuden testaus kirjoitus, Hermeettistä päivänjatkoa !

-Tohtorin Autopaja / Tohtori Von Väisänen

Kommentit